trečiadienis, gruodžio 21, 2005

Krikščioniška radijo laida

Naujos radijo laidos "SOLO GRATIS" kūrėjai nori iškelti klausimą - kokia yra ir kokia turėtų būti krikščionybė: kontrkultūra sekuliariai kultūrai, ar tiesiog konformizmas su tam tikru religiniu atspalviu?
Daugiau apie tai radijo laidos dienoraštyje >>
Prie radijo laidos gimimo galite prisidėti ir jūs. Laidai reikia remėjų- reklamos užsakovų. Gal žinote, kam tai gali pasirodyti aktualu? Apie sąlygas daugiau >>

4 komentarai:

  1. aš tai manau, kad krikščionybė turėtų būti konformizmas su tam tikru religiniu atspalviu. :-)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Na, jei krikščionybė turėtų būti tik konformistinė pozicija pasaulio kultūrai (ta prasme, kuria užsimena Johnas Stottas, t.y. kalno pamokslo), tai Kristus be reikalo varginosi perteikdamas kalno pamokslo palaiminimus. Tada taip ir liktų palaiminti turtingieji, t.y. turintys daug pinigų ir šiaip mokantys gudriai gyventi ir pasitikintys vien savo jėgomis. Tada kvali yra liūdintys, nes jie nemoka nusispjauti į kitus ir mėgautis gyvenimu. Dar durnesni yra ieškantys teisybės, geriau jie žiūrėtų kaip patogiau ir pelningiau sau, o ne kažkokios teisybės ir teisingumo ieškotų. Visai neprotingai elgiasi tie, kurie rodo gailestingumą artimui, juk jie eikvoja savo laiką ir pinigus patogaus gyvenimo sąskaita. Labiausiai apgailėtini tie, kurie neieško to kas pasaulyje svarbu, o leidžiasi vadinami durneliais dėl kažkokios Dievo karalystės, kurios neįmanoma pačiupinėti šioje žemėje. Žodžiu būkim konformistai ir gerai gyvensim ;)
    Tiesa sakant mes dauguma krikščionių praktikoje dažniausiai ir pasirenkam tą ne kalno pamokslo, o konformizmo poziciją. Na gal ne duaguma, bet bent jau aš labai dažnai esu krikščionybės kompromituotojas gyvenime. Tik aš tuo visai nesididžiuoju... Norėčiau vis artėti prie to kalno pamokslo pozicijos įgyvendinimo savo gyvenime.

    AtsakytiPanaikinti
  3. čia reikėjo pastebėti šypseną prie to teiginio...

    AtsakytiPanaikinti
  4. Galima gi buvo apsimesti, kad nepastebėjau ;)
    Adventas juk, kas čia per juokai ;)

    AtsakytiPanaikinti