pirmadienis, vasario 27, 2006

2006 03 01 "The Attics" koncertas Vilniuje

Kovo 1 d. 20 val. pub'e "Artistai" (sv. Kazimiero 3, Vilnius) kanadiečių grupės "The Attics" koncertas. Iejimas - 10 Lt.

Sujungtos Kanados, Britanijos ir Airijos muzikinės idėjos ir kelionių po Amerikas ir Auropa patirtis; grupė paėmė tai, ką pamatė ir išgirdo, ir panoro kurti muzika, kuri turėtų, ką pasakyti. Daug gražių melodijų girdime per radiją, bet ar daug yra gerų žodžių? Kiek dainų duoda peno pamąstymui; tai, ką galite panaudoti? Prisijunkite prie "Attics"

Daugiau apie grupę galite sužinoti grupės puslapyje

P.S. Rekomenduoja Julija is grupės "GYVAI"

trečiadienis, vasario 22, 2006

Krikščioniška laida jaunimui

Šį penktadienį, vasario 24 dieną, 16:30, per Lietuvos Radijo programą „Klasika“ (105.01) išgirsite krikščionišką jaunimo radijo laidą „DRUSKA“.

Sūresnį gyvenimą mėgstančiam jaunimui „Druska“ siūlo pusvalandį geros
krikščioniškos muzikos ir įdomių pažinčių.

Šio penktadienio laidoje – interviu su Vakarų Lietuvoje veikiančios
Pranciškoniškos pasauliečių akademijos direktore Aldona Šeduikiene.
Krikščioniškos muzikos rubrikoje – muzikinis projektas „Jesus Revolution“.

Laidą rengia Kretingos Pranciškoniškojo Jaunimo Tarnyba: Virginija
Mickutė, Aurimas Stonys, Agnė Pociūtė, Rosita Garškaitė ir Geistautas
Špogis.

Ei, ar girdi?! Tai krikščioniška jaunimo laida „Druska“! Kas turi ausis,
teklauso!

2006 02 25 Savanoriai Afrikai


Vasario 25 d. 12:00 rengiamas informacinis susitikimas apie savanoriavimo galimybes Afrikoje. Susitikimas vyks Švietimo ir mokslo ministerijoje (A. Volano 2/7, Vilnius)

Statyk namus našlaičiams * Mokyk mokyklose * Surask naujus tėvus

Mes ieškome:
Savanorių, kuriems jau 17.5 metų, ir kurie nebijotu sunkaus darbo ir turėtu motyvacija padėti žmonėms vargstančiose Afrikos šalyse. Jokio ankstesnio specifinio išsilavinimo ar kvalifikacijų nereikia.

Čia yra susitikimo programa:
Pradžia - 12 val.
Prisitatymas – 15 min.
Apie Humana ir Afrika – 1 val.
Pertraukėlė – 15 min.
Ką tu gali daryti kaip Humana savanoris – 1 val.
Pertraukėlė – 15 min.
6 mėn. pasiruošimas, ekonomija, stipendijos ir kita praktinė informacija – 1 val.
Pertraukėlė – 15 min.
Kam bus įdomu, labai trumpai pristatysiu kitą labai įdomią 4 metų programą DNS – The International Necessary Teacher Trainning College: www.dns-tvind.dk
Pabaiga 17 val.

Justas Mažeika
DRH & DNS Baltic
Promotion Manager
Tel.: 8 601 32393

Info iš "Dievo mėnulių"

antradienis, vasario 14, 2006

2006 02 19 "Ro ko ko" albumas Šiauliuose


Naujas „Ro ko ko“ muzikos albumas „Į šventąjį kalną“

Vaikų muzikinė studija “Ro ko ko” išleido naują giesmių albumą “Į šventąjį kalną”. Tai jau antrasis šio šiauliečių kolektyvo sakralinės muzikos albumas. Pirmasis albumas – “Psalmės” – buvo išleistas 2001 metais ir turėjo labai didelį pasisekimą. Albume “Į šventąjį kalną” vėl skamba psalmės ir liturginės giesmės. Puikios aranžuotės, skaidrūs vaikų balsai, meditatyvi nuotaika skatina įsiklausyti į subtiliai įpintą Dievo žodį.
Vaikų muzikinė studija “Ro ko ko” - tai 18 metų gyvuojanti studija Šiaulių kultūros centre. Šios studijos auklėtiniai atlieka įvairią muziką – nuo populiariosios muzikos iki bažnytinių giesmių. Kolektyvas koncertavo Suomijoje, Amerikoje, Latvijoje, Estijoje. Studijos vadovė – Rasa Kauneckaitė. Ji yra ir abiejų albumų muzikos autorė.

Albumo „Į šventąjį kalną“ pristatymas vyks vasario 19 d. (sekmadienį) 16.30 val. Šiaulių Šv. Ignaco bažnyčioje. Giedos muzikinės studijos „Ro ko ko“ vaikai.

_____________________________

Krikščionybės žiniasklaidos tarnyba
Juozas Dapšauskas

pirmadienis, vasario 13, 2006

ALFA kursai Vilniuje


Sveiki,

nuo vasario 8 d. sv. Jokūbo ir Pilypo bažnyčioje (Lukiškių a. 10, Vilnius) vyksta ALFA kursai. Dar galima prisijungti. Labai rekomenduoju: pati buvau ir dar eičiau, jei darbai leistų :) Ten ir šeimos su vaikučiais ateina, taigi atžalos yra labai pageidajamos :D

Laikas: trečiadieniais nuo 19 val.
Trukmė: 11 savaičių savaitgalis kurso viduryje.

Kursus organizuoja "Dievo mėnulių" bendruomenė.

Tiems, kas nežino, kas yra ALFA kursai:
Alfa kursas gimė Anglijoje, praėjusio amžiaus aštuntajame dešimtmetyje. Dabar kursas vedamas 121 pasaulio šalyje. Kurso pristatymu ir sklaida Katalikų bažnyčioje Lietuvoje rūpinasi Katalikų evangelizacijos centras. 11 savaičių trunkantis evangelizacinis kursas, skirtas tiek tikintiems, tiek netikintiems, kurie nori geriau pažinti krikščionybę bei gilintis į jos tiesas. Kiekvieno susitikimo metu žiūrimas anglikonų pastoriaus Nicky Gumbel paskaitos viena ar kita esmine Krikščionybės tema video įrašas (Kokia gyvenimo prasmė? Kas bus po mirties? Kodėl Jėzus mirė? Ar Dievas gydo šiandien? Iš kur žinoti, kad tai kuo tikiu – tiesa? ir pan.). Susirinkusieji arčiau susipažįsta arbatos valandėlės metu, o mažose grupelėse gali kelti klausimus ir į juos atsakyti, diskutuoti arba atrasti artimą požiūrį.

ALFA puslapis anglų kalba čia

Kursas nemokamas. Susidomėjai? Nori dalyvauti? Tiesiog ateik!!!

penktadienis, vasario 10, 2006

Grupė GYVAI alternatyvios muzikos apdovanojimuose


Šiais metais pirmą kartą Lietuvoje organizuojami alternatyvios muzikos apdovanojimai A.LT 2005. Vienoje iš nominacijų, kuri vadinasi "Tautos balsas", galima balsuoti už šiuolaikinės krikščioniškos muzikos grupę GYVAI !!!
Balsuokite uz mus Internetu arba sms žinute:)
Visa info čia: http://www.a-lt.org/balsuok.html

O mūsų svetainėje www.gyvai.com JAU GREITAI rasite informaciją apie artimiausius koncertus, mūsų pasiruošimą įrašams ir kt...:)

IKI!!
<><>

pirmadienis, vasario 06, 2006

Kristinutei reikia pagalbos...

Sveiki, broliai ir seses
Idedu Kristinutes giminaites prashyma:

"Gal galėtumėt tapti mažosios Kristutės aferezinių trombocitų donorais.
Reikia 0(I)RH+(teigiamos) kraujo grupės žmonių. Donoras turi būti visiškai sveikas, negali būti persirgęs gelta, t.p. negali būti net susiuvimo ar sumušimo, venos turi būti stiprios, neplonos ir smarkiai nepasislėpę.

Kristinutei dabar eina 5-i metukai, jau daugiau nei metai kaip ji serga vėžiu.(Diagnozė - antinkščių neuroblastoma IVst.) Po ilgo gydymo chemoterapija kurso jai persodino, iš jos pačios paimtus, kaulų čiulpus. Ir tokiems ligoniukams yra pastoviai suleidžiami donoro trombocitai, nes jų pačių organizmas tiek nusilpęs, kad negali pasigaminti.
Donoro afereziniai trombocitai kai kuriems vaikeliams suleidžiami kelis kart per dieną, kai kada kas antrą dieną. Todėl reikalinga ne vieno, o keleto - keliolikos žmonių trombocitų. Mes jau ieškojom visų giminaičių, draugų gyvenančių Vilniuje, bet l.nedaug iš jų gali būti donorais, todėl ir prašome gerų žmonių, gal kas galės ir sugaiš savo brangų laiką, kad galėtų pagelbėti mažylei.

Visa procedūra užims apie 5h.
Pirmiausia reikia pasiskambinti ir sutarti atvykimo laiką (būtinai, nes ne visada gali priimti) su Santariškių ligoninės konsultacinės poliklinikos Kraujo centru tel.nr.2365160. T.p. pasakykit, kad trombocitai Kristinai Fomkinaitei.
Atvykus į Kraujo centrą pirmiausia paima kraujo tyrimams. Užtruks apie 0,5h. Jei kraujas tinka po 2h paims trombocitus: iš vienos rankos venos ims kraują, atskirs trombocitus ir į kitos rankos veną grąžins kraują. Visa tai truks apie 2h.
Kraujo centras dirba tik darbo dienomis.
Kristinutei donorų trombocitų reikės dvi savaites, tai nuo 01.30 iki 02.10.
L.l.laukiam galinčių padėti."

Nuo saves dar pridursiu, kad Kristinutes bukle shiuo metu sunki... Ji guli transplantacijos poskyryje, labai nusilpusi, beveik negali valgyti, visa laika vemia... Labai reikia maldos. Su nerimu laukiam, ar pagaliau ims funkcionuoti chiulpai, ar ims gamintis kraujo kuneliai... Shiuo metu jai padėti gali tik perpylimai... Jei kieno nors kraujo grupe tinkama ir atitinka kiti reikalavimai - gal pasiryzhtumete paskambinti i kraujo centra ir pagelbeti mazhylei?

Panashi problema laukia ir Dainoros. Jei pavyks surinkti kamienines lasteles ir bus atlikta transplantacija, jai taip pat bus reikalingi trombocitu donorai (grupe ta pati, kaip ir Kristinutes, bet vienas antigenas labai retas, tai dar ne kiekvienas tos grupes donoras tiks)... Bet chia jau ateities problema. Dar neaishku, ar transplantacija ishvis bus galima :(

Virginija

2006 02 13 akcija Šiauliuose

ketvirtadienis, vasario 02, 2006

2006 02 04 Ashtrey

Sveiki, Bendrakeleiviai!!!
Šį šeštadienį Eurovozijos atrankoje (21 val. per LTV) dalyvaus mūsų draugai, pastovūs Šiuolaikinės krikščioniškos muzikos festivalių "Sielos" dalyviai - grupė Ashtrey. Jie puikiai pasirodė pirmąjame etape ir pateko į pusfinalį!
Kviečiam palaikyti Ashtrey šeštadienį!!!
__________________________
--------------------------
Pagarbiai Juozas Dapšauskas
Krikščionybės žiniasklaidos tarnyba