pirmadienis, vasario 06, 2006

Kristinutei reikia pagalbos...

Sveiki, broliai ir seses
Idedu Kristinutes giminaites prashyma:

"Gal galėtumėt tapti mažosios Kristutės aferezinių trombocitų donorais.
Reikia 0(I)RH+(teigiamos) kraujo grupės žmonių. Donoras turi būti visiškai sveikas, negali būti persirgęs gelta, t.p. negali būti net susiuvimo ar sumušimo, venos turi būti stiprios, neplonos ir smarkiai nepasislėpę.

Kristinutei dabar eina 5-i metukai, jau daugiau nei metai kaip ji serga vėžiu.(Diagnozė - antinkščių neuroblastoma IVst.) Po ilgo gydymo chemoterapija kurso jai persodino, iš jos pačios paimtus, kaulų čiulpus. Ir tokiems ligoniukams yra pastoviai suleidžiami donoro trombocitai, nes jų pačių organizmas tiek nusilpęs, kad negali pasigaminti.
Donoro afereziniai trombocitai kai kuriems vaikeliams suleidžiami kelis kart per dieną, kai kada kas antrą dieną. Todėl reikalinga ne vieno, o keleto - keliolikos žmonių trombocitų. Mes jau ieškojom visų giminaičių, draugų gyvenančių Vilniuje, bet l.nedaug iš jų gali būti donorais, todėl ir prašome gerų žmonių, gal kas galės ir sugaiš savo brangų laiką, kad galėtų pagelbėti mažylei.

Visa procedūra užims apie 5h.
Pirmiausia reikia pasiskambinti ir sutarti atvykimo laiką (būtinai, nes ne visada gali priimti) su Santariškių ligoninės konsultacinės poliklinikos Kraujo centru tel.nr.2365160. T.p. pasakykit, kad trombocitai Kristinai Fomkinaitei.
Atvykus į Kraujo centrą pirmiausia paima kraujo tyrimams. Užtruks apie 0,5h. Jei kraujas tinka po 2h paims trombocitus: iš vienos rankos venos ims kraują, atskirs trombocitus ir į kitos rankos veną grąžins kraują. Visa tai truks apie 2h.
Kraujo centras dirba tik darbo dienomis.
Kristinutei donorų trombocitų reikės dvi savaites, tai nuo 01.30 iki 02.10.
L.l.laukiam galinčių padėti."

Nuo saves dar pridursiu, kad Kristinutes bukle shiuo metu sunki... Ji guli transplantacijos poskyryje, labai nusilpusi, beveik negali valgyti, visa laika vemia... Labai reikia maldos. Su nerimu laukiam, ar pagaliau ims funkcionuoti chiulpai, ar ims gamintis kraujo kuneliai... Shiuo metu jai padėti gali tik perpylimai... Jei kieno nors kraujo grupe tinkama ir atitinka kiti reikalavimai - gal pasiryzhtumete paskambinti i kraujo centra ir pagelbeti mazhylei?

Panashi problema laukia ir Dainoros. Jei pavyks surinkti kamienines lasteles ir bus atlikta transplantacija, jai taip pat bus reikalingi trombocitu donorai (grupe ta pati, kaip ir Kristinutes, bet vienas antigenas labai retas, tai dar ne kiekvienas tos grupes donoras tiks)... Bet chia jau ateities problema. Dar neaishku, ar transplantacija ishvis bus galima :(

Virginija

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą